Bez kategorii

Deser marcepanowo – bananowy

I kto powiedział, że na diecie nie można sobie pozwolić na deser? Na pewno to nie byłam ja, choć w prezentowany poniżej pewnie nie zadowolił by mojej mamy, która na pytanie - "No to co byś zjadła, żeby poprawił Ci się humor?" ma zawsze jedną i tą samą odpowiedź: -"Ciastko z kremem :(" Chociaż kto wie.. amatorką marcepanu jestem właśnie po niej 😉

Deser marcepanowo - bananowy

Drukuj przepis
Porcje: 1 porcja - ok 270 kcal

Składniki

  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżka cappuccino marcepanowego
  • 20 g marcepanu
  • ok 50 g banana
  • 100 ml mleka (użyłam 1,5%)
  • 50 ml wody
  • 10-15 g migdałów

Przgotowanie

1

Kawę i cappuccino zalewamy gorącym mlekiem i wodą.

2

Do kubka wrzucamy kawałki banana, marcepan oraz migdały - całość blenderujemy dość długo, aby migdały całkiem się rozdrobniły.

3

Po przelaniu do szklanki posypujemy przyprawą do kawy lub cynamonem.

4

Można też podawać na zimno - ale mnie dużo bardziej smakował na gorąco 🙂

Może Ci się spodobać również

7 komentarzy

  • Odpowiedz
    Angie
    18 stycznia 2012 o 08:24

    Rewelacyjna propozycja!

  • Odpowiedz
    Papaya
    18 stycznia 2012 o 09:31

    Pewnie już to mówiłam, ale uwielbiam Twoje przepisy !

  • Odpowiedz
    Dominika
    18 stycznia 2012 o 11:56

    przepysznie wygląda!

  • Odpowiedz
    Piotr Piątek
    18 stycznia 2012 o 13:49

    taratata, gdzie można kupić drukarkę kucharską? (Byłoby za pięknie)

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    18 stycznia 2012 o 14:44

    Wygląda na zdjęciu bardzo apetycznie. Szkoda, że nie pijam kawy :). Spróbuję wykombinować coś podobnego na bazie czekolady:). Zapraszam do siebie na bloga :).

  • Odpowiedz
    klliisiaa
    18 stycznia 2012 o 15:49

    pychotka! :))

  • Odpowiedz
    pees
    18 stycznia 2012 o 16:22

    wooow:) ale smaczny musi być.
    tak lubię marcepan!

  • Napisz komentarz