I kto powiedział, że na diecie nie można sobie pozwolić na deser? Na pewno to nie byłam ja, choć w prezentowany poniżej pewnie nie zadowolił by mojej mamy, która na pytanie - "No to co byś zjadła, żeby poprawił Ci się humor?" ma zawsze jedną i tą samą odpowiedź: -"Ciastko z kremem :(" Chociaż kto wie.. amatorką marcepanu jestem właśnie po niej 😉
Deser marcepanowo - bananowy
Drukuj przepisSkładniki
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżka cappuccino marcepanowego
- 20 g marcepanu
- ok 50 g banana
- 100 ml mleka (użyłam 1,5%)
- 50 ml wody
- 10-15 g migdałów
Przgotowanie
Kawę i cappuccino zalewamy gorącym mlekiem i wodą.
Do kubka wrzucamy kawałki banana, marcepan oraz migdały - całość blenderujemy dość długo, aby migdały całkiem się rozdrobniły.
Po przelaniu do szklanki posypujemy przyprawą do kawy lub cynamonem.
Można też podawać na zimno - ale mnie dużo bardziej smakował na gorąco 🙂
7 komentarzy
Angie
18 stycznia 2012 o 08:24Rewelacyjna propozycja!
Papaya
18 stycznia 2012 o 09:31Pewnie już to mówiłam, ale uwielbiam Twoje przepisy !
Dominika
18 stycznia 2012 o 11:56przepysznie wygląda!
Piotr Piątek
18 stycznia 2012 o 13:49taratata, gdzie można kupić drukarkę kucharską? (Byłoby za pięknie)
Anonimowy
18 stycznia 2012 o 14:44Wygląda na zdjęciu bardzo apetycznie. Szkoda, że nie pijam kawy :). Spróbuję wykombinować coś podobnego na bazie czekolady:). Zapraszam do siebie na bloga :).
klliisiaa
18 stycznia 2012 o 15:49pychotka! :))
pees
18 stycznia 2012 o 16:22wooow:) ale smaczny musi być.
tak lubię marcepan!