Bez glutenu/ Obiady/ W 15 minut/ Wegańskie/ Wegetariańskie

Kasza gryczana z warzywami – szybki przepis

kasza gryczana z warzywami

Puk puk, jest tam kto? 🙂 Po wielu tygodniach, miesiącach, a nawet latach - nowy przepis na blogu! Niektórzy z Was mogli już się z nim spotkać na Facebooku, ale niech trafi również tutaj, jako dobry prognostyk na kolejne wpisy. Kasza gryczana z warzywami - bardzo prosty przepis, w pełni wegański. To jedno z tych "dań w 5 minut", a dodatkowo wspaniale sprawdzi się w pudełku do pracy. O rany, obiecuję, że kiedyś napiszę elaborat o tym, co się działo przez ostatnie lata w moim życiu, szczególnie pod kątem odżywiania. Dziękuję Wam, za wszystkie wiadomości, że tęsknicie za przepisami!

Kasza gryczana z warzywami - szybki przepis

Drukuj przepis
Porcje: Przepis na jedną porcję

Składniki

  • 1/2 woreczka kaszy gryczanej
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/3 czerwonej cebuli
  • 1/2 małego awokado
  • 1/2 dużej gruszki
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 łyżka pestek dyni
  • Sos:
  • 1 łyżeczka pesto
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Przgotowanie

1

Przygotowane, umyte warzywa siekamy w drobną kostkę, w między czasie gotując kaszę w lekko osolonej wodzie.

2

Gruszkę kroimy w cienkie plastry, lub większą kostkę wedle preferencji, awokado również. Umyty szpinak lekko rozdrabniamy lub używamy w całości.

3

Ugotowaną kaszę gryczaną mieszamy z przygotowanymi warzywami, posypujemy prażonymi pestkami dyni.

4

Pesto łączymy z octem balsamicznym i pieprzem. Mieszamy z resztą składników i gotowe!

kasza gryczana z warzywami kasza gryczana z warzywami

Może Ci się spodobać również

Brak komentarzy

Napisz komentarz