Puk puk, jest tam kto? 🙂 Po wielu tygodniach, miesiącach, a nawet latach - nowy przepis na blogu! Niektórzy z Was mogli już się z nim spotkać na Facebooku, ale niech trafi również tutaj, jako dobry prognostyk na kolejne wpisy. Kasza gryczana z warzywami - bardzo prosty przepis, w pełni wegański. To jedno z tych "dań w 5 minut", a dodatkowo wspaniale sprawdzi się w pudełku do pracy. O rany, obiecuję, że kiedyś napiszę elaborat o tym, co się działo przez ostatnie lata w moim życiu, szczególnie pod kątem odżywiania. Dziękuję Wam, za wszystkie wiadomości, że tęsknicie za przepisami!
Kasza gryczana z warzywami - szybki przepis
Drukuj przepisSkładniki
- 1/2 woreczka kaszy gryczanej
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 czerwonej cebuli
- 1/2 małego awokado
- 1/2 dużej gruszki
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1 łyżka pestek dyni
- Sos:
- 1 łyżeczka pesto
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
Przgotowanie
Przygotowane, umyte warzywa siekamy w drobną kostkę, w między czasie gotując kaszę w lekko osolonej wodzie.
Gruszkę kroimy w cienkie plastry, lub większą kostkę wedle preferencji, awokado również. Umyty szpinak lekko rozdrabniamy lub używamy w całości.
Ugotowaną kaszę gryczaną mieszamy z przygotowanymi warzywami, posypujemy prażonymi pestkami dyni.
Pesto łączymy z octem balsamicznym i pieprzem. Mieszamy z resztą składników i gotowe!
Brak komentarzy