Dziś propozycje mniej słodka, a zdecydowanie orzeźwiająca i kwaskowa. Burak wrócił, tym razem w formie surowego warzywa, a nie soku. Złowiłam nawet w sklepie kilka śliwek! Jeżeli nie przepadacie za grejpfrutem i nie lubicie gorzkiego posmaku - wymieńcie go na świeży sok z pomarańczy lub np. mandarynek.
Koktajl z buraka, śliwek i soku z grejpfrutów
Drukuj przepisSkładniki
- 100 ml świeżego soku z czerwonego grejpfruta
- 100 ml wody
- 1 duża śliwka (100g)
- 1/2 dojrzałego banana
- 40 g buraka
Przgotowanie
1
Buraka obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, ewentualnie ucieramy na tarce - to ułatwi blendowanie.
2
Wodę łączymy z sokiem, dodajemy banana, kawałki śliwki i przygotowanego buraka, całość miksujemy na gęsty koktajl.
9 komentarzy
MagdaLena Lichtarska
19 marca 2016 o 21:26ten burak to taki surowy? 🙂
Złota Orchidea
20 marca 2016 o 13:04Wygląda cudnie 😉
Rady w szpilkach
20 marca 2016 o 16:34uwielbiam takie formy posiłków 🙂
Pozdrawiamy i zapraszamy 🙂
Magdalena Półtorak
20 marca 2016 o 18:27Wypiję koktajl z prawie wszystkiego… oprócz buraka właśnie. Nie wiem co zrobić, by przeszedł mi przez gardło…
Gosia z Wrocławia
20 marca 2016 o 19:13Ja może z trochę innej beczki – świetna szklanka 😀
Kinga
20 marca 2016 o 19:28Smacznie! 🙂
dishdogz
20 marca 2016 o 22:15Ostatnio wpadłam w wir blendowania owoców. Jednak zastanawiałam się z czym mogę połączyć buraka. Dzięki za propozycję! 🙂
/foxydiet.blogspot.com
Dermatologkielce
20 marca 2016 o 22:46Wygląda fantastycznie! Zawsze uwielbiałam buraki, więc na pewno go wypróbuję 🙂
blogerzaby
21 marca 2016 o 16:12Wygląda tak pysznie, że muszę zrobić ^^