Dziś mam dla Was nieco mniej zachęcającą kolorem propozycję, skierowaną głównie do fanów koktajli z pietruszką, a ja do takowych należę! Rano poleciałam do warzywniaka po jednodniowy marchewkowy, obok stała opcja z dodatkiem soku z selera, ale nie zaryzykowałam. Następnym razem. W lodówce siedziała jeszcze reszta szpinaku, a z warsztatów przywiozłam kolejną paczkę, więc żeby się nie marnowało - ostatnia garść również wylądowała w moim blenderze, co finalnie dało dość błotnisty kolor, ale ... liczy się smak, prawda? 🙂
Koktajl marchwiowo pietruszkowy z gruszką i szpinakiem
Drukuj przepisSkładniki
- 250 ml świeżego soku z marchwi
- 1 mała gruszka (100 g przygotowanego owocu)
- sok z 1/2 cytryny
- garść szpinaku
- garść natki pietruszki
- 1/3 miękkiego awokado (40g)
Przgotowanie
Przepis bez zbędnych filozofii - gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki jeżeli jest dość twarda, wszystkie składniki wrzucamy do blendera, wlewamy sok i .. bziuuuum 🙂
1 Comment
Paulina Mazurek
18 marca 2016 o 19:33Jak pysznie!!muszę spróbować!
Blondynka