Połączenie, którym się dziś z Wami dzielę jest ostatnio moim hitem! Być może je znacie, a jeśli nie to a nóż uda mi się Was namówić na taki smakowy eksperyment. Czy wiecie, że to chyba pierwszy burakowy epizod na blogu? Ponad 400 przepisów i zero buraków! Karygodne zaniedbanie z mojej strony, czas na zmiany 🙂
Koktajl burakowy z bananem i awokado
Drukuj przepisSkładniki
- 100 ml świeżego soku z buraka
- 100 ml świeżego soku z jabłek (lub 100g utartego jabłka)
- 60 g jogurtu naturalnego
- 1 duży banan
- 1/3 dojrzałego awokado (40g)
- kilka mrożonych truskawek (50g)
Przgotowanie
1
Soki* łączymy w pojemniku z dojrzałym bananem, kawałkami awokado (koniecznie miękkimi), jogurtem (możecie zastąpić go jogurtem lub mlekiem roślinnym) oraz mrożonymi truskawkami, w sezonie oczywiście można użyć świeżych.
2
Całość blendujemy na jednolity koktajl.
9 komentarzy
Agnieszka
15 marca 2016 o 14:04Czemu nie warto swypróbować
Ziołami Malowane
15 marca 2016 o 20:06Bardzo ładne zdjęcia, tak świeżo wyglądają 🙂 A brak buraka do tej to znaczne niedopatrzenie, to genialne warzywo, a zwłaszcza w takim koktajlu 🙂
ChocoMonster
15 marca 2016 o 20:33Wygląda intrygująco i pewnie jest mega zdrowe 🙂
Jud
15 marca 2016 o 21:39Piękny kolor, ciekawa jestem smaku 🙂
Kinga
16 marca 2016 o 05:36Smacznie! 🙂
Anonimowy
16 marca 2016 o 07:00Gdzie można kupić takie jednodniowe soki? :O
Monika-lekkonatalerzu.bloog.pl
16 marca 2016 o 11:02Od kilku dni zbieram się w sobie, żeby przygotować sobie taki koktajl… Muszę w końcu go zrobić 😉
Renata
17 marca 2016 o 08:07Na pierwszy rzut oka wygląda naprawdę jak malina 🙂 Dziękuję za świetny przepis.
Anonimowy
18 marca 2016 o 11:11czym zastąpić awokado?