Coś ostatnio wzięło mnie na kombinacje śniadaniowo - deserowe. Mam nadzieję, że mieliście już okazję wypróbować ostatni przepis na pudding chia, ponieważ znów mam dla Was coś nie tylko smacznego, zdrowego, ale i ładnego! Także jutro wieczorem możecie sobie przygotować taką małą rozpustę i raczyć się pysznym parfait w sobotni, leniwy poranek, a co! Jeżeli nie przepadacie za gruszką, albo akurat nie macie jej w domu - wymieńcie ten produkt na jabłko, będzie równie pysznie.
Parfait gruszkowo-bananowe z komosą ryżową
Drukuj przepisWartości odżywcze
- 361 Kalorie
- 57g Węglowodany
- 9g Tłuszcze
- 13g Białko
Składniki
- 30g czerwonej komosy ryżowej
- 1 średnia gruszka, dojrzała (100g po obraniu)
- 1 średni banan (100g po obraniu)
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- odrobina świeżego imbiru
- 100 g jogurtu naturalnego
- 10g prażonych pestek /pół na pół słonecznik i dynia/
Przgotowanie
Komosę opłukujemy i gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy.
Banana, imbir oraz obraną gruszkę ucieramy na małych oczkach tarki, łączymy razem w salaterce dodając kardamon i podprażone na suchej patelni pestki dyni oraz słonecznik.
W wysokiej szklance układamy warstwowo przygotowaną komosę, mus owocowy oraz jogurt.
Opcjonalnie pozostawiamy część pestek i posypujemy nim wierzch deseru.
19 komentarzy
Madzia Rębowiecka
21 stycznia 2016 o 14:45Muszę wypróbować, bo wygląda smakowicie. Ostatnnio na śniadanie jem tylko owsiankę z brzoskwiniam i pora to zmienić 🙂
Kinga
21 stycznia 2016 o 16:41Wygląda apetycznie! 🙂
Majka
21 stycznia 2016 o 16:45A ja od siebie na prawdę polecam Silvets.Świetny produkt wspomagający odchudzanie.Żadne środki do tej pory mi nie pomagały.Wiadomo,że samo nie zrobi się nic,ale wiele zawdzięczam temu preparatowi 🙂 🙂
Można zamówić tutaj:
http://nplink.net/zcUsivSx
Aleksandra Bazelka
23 stycznia 2016 o 13:36jak tu schudnąć jak widze takie pyszności 😉
Iga
23 stycznia 2016 o 19:15Uwielbiam takie deserowe przysmaki, szczególnie tak fajnie opakowane, a ta komosa to ciekawa sprawa! 🙂
Izabela Zbiciak
24 stycznia 2016 o 10:45Świetny pomysł na deser, ja często zamiast ścierać jabłka po prostu je gotuję, a kiedy już są miękkie obieram ze skórki i wrzucam do blendera z odrobiną cynamonu, pyszne! 🙂
Krystian pind
25 stycznia 2016 o 17:18Jeżeli masz dość:
– marnować cały dzień na wizytę u lekarza – zamiast umawiać się na określona godzinę
– czekać kilka (czasem kilkanaście!) miesięcy na wizytę u lekarza specjalisty – zamiast otrzymać dostęp w ciągu kilku dni
– prosić o skierowanie na badania lekarskie, na które i tak czekasz kilka miesięcy (czasem nawet lat!)
– dowiadywać się o chorobach gdy są one w fazie zaawansowanej – zamiast profilaktycznie się badać.
lub
– płacić za każdą wizytę i każde badanie od stu do kilkuset złotych
lekarz-na-abonament.pl
Magdalena Półtorak
25 stycznia 2016 o 20:49O mamo, wygląda bosko. Zjadłabym w całości. <3
It's me
2 lutego 2016 o 13:55Pyszności! 🙂 Zapraszam po dawkę motywacji 🙂 http://www.motywacjakazdegodnia.blogspot.com
Joanna
3 lutego 2016 o 10:09Wygląda wspaniale! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis i wielkie dzięki za śniadaniowo-deserową inspirację:)
Wiola
8 lutego 2016 o 14:23Niesamowity deserek 😀
Fizjoarena
11 lutego 2016 o 18:55Wygląda smakowicie. Myślę, że nada się na zdrowy walentynkowy deser 🙂
Sylwia Kotowska
13 lutego 2016 o 17:39Wygląda świetnie ciekawe czy tak świetnie smakuje. 🙂 na pewno spróbuje. 🙂
Darka
17 lutego 2016 o 18:30Wygląda bardzo apetycznie, ja również zapraszam do siebie
http://getreadytobefit-withdarka.blogspot.com/
Magda
18 lutego 2016 o 08:45Rewelacyjne śniadanie. Zajadałam się do ostatniego ziarenka. Pycha! 🙂
Krystyna
19 lutego 2016 o 12:07Genialny przepis. Bardzo smaczny, a jak do tego wygląda! 🙂
noFollowKretyni
3 marca 2016 o 14:46The best of the best! ale mam smaczka na takie gruszeczki bananki!
Young Wife
20 maja 2016 o 17:03Ostatnio dużo słyszę dobrego o komosie, chociaż sama nigdy nie próbowałam. Wygląda absolutnie bosko! 😉
Magma
5 października 2017 o 14:43Pierwszy raz slysze tyle opinii o komosie;)