Bez kategorii

Blogerzy na Zdrowe Święta – KONKURS

Już wspominałam trochę na facebookowym fanpage’u o książce, która została wydana przy udziale 10 bloggerek, a w środku znajdziecie 50 przepisów, które pomogą Wam przygotować święta w odrobinę zdrowszy i lżejszy sposób niż tradycyjnie.

„Blogerzy na Zdrowe Święta” 

 

Książka jest bardzo ładnie wydana, szyta, w twardej oprawie – idealna na prezent!
Znajdziecie tam kilka moich przepisów, jak również wspaniałe propozycje z innych ciekawych  blogów kulinarnych:
   Quchnia WegeA dupa rośnieKuchnia BazyliiFeed Me BetterMadame EdithWolna KuchniaJadłonomia, Dietetycznie Siostro, Pyszna Kuchnia 
Oprócz tego, że książkę możecie zamówić już teraz w serwisie ownbook tutaj:
 
Dwie książki znalazły już swoje właścicielki po konkursie na facebooku, a teraz czas na ostatnią sztukę, którą mam dla czytelników.
Nigdy jeszcze nie robiłam konkursu z losowaniem zwycięzcy, więc chyba zaryzykuje pierwszy raz 🙂
Aby wziąć udział w konkursie napisz w komentarzu jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna i zostaw swój adres email.
Konkurs potrwa do 3 grudnia włącznie, a 4 automat wylosuje zwycięzcę 🙂
Zapraszam!

Może Ci się spodobać również

165 komentarzy

  • Odpowiedz
    Dota|oneginetatopa
    28 listopada 2012 o 15:48

    kutia oczywiśćie:) oneginetatopa@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 15:53

    pierogii ;DD
    izka.miska@buziaczek.pl

  • Odpowiedz
    ezetka
    28 listopada 2012 o 15:56

    barszczyk z uszkami mniammmmm ezetka@onet.eu

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 15:56

    babcine pierożki z kapustą i grzybami 🙂 p.mika21@gmail.com

  • Odpowiedz
    MałgosiaZ
    28 listopada 2012 o 15:59

    Wigilijny szary sos ugotowany na bazie karpia, pierników, rodzynków, przypraw korzennych podany z kluskami kładzionymi na wodę własnej roboty. Taki sos przygotowywała moja babcia każdego roku na Wigilię, w zasadzie jest to zupa a nazwa pochodzi od kolorystyki, którą uzyskuję się z pierników. Jest obłędnie pyszna choć mało znana:)

    gosiaziolkowa@gmail.com

  • Odpowiedz
    Iwona
    28 listopada 2012 o 16:01

    Zdecydowanie zupa grochowa mojej mamy <3 robiona raz w roku, więc każdy z niecierpliwością na nią czeka 🙂
    Mój mail: iwonager8@interia.pl

  • Odpowiedz
    mindy
    28 listopada 2012 o 16:01

    Oczywiście że pierogi z kapustą i grzybami 😉
    agatakedziorska15@wp.pl

  • Odpowiedz
    Pelaśka
    28 listopada 2012 o 16:03

    pierogi z kapustą i grzybami:)i kapusta w pomidorach
    paaula139@gmail.com

  • Odpowiedz
    flyingship
    28 listopada 2012 o 16:05

    Wigilijne słodkości! A konkretniej pierniczki zdobione przez całą rodzinkę.

    linka1995@poczta.fm

  • Odpowiedz
    Just Try Eat
    28 listopada 2012 o 16:08

    Sałatka warzywna
    justtryeat@gmail.com

  • Odpowiedz
    delicious.M
    28 listopada 2012 o 16:08

    Pierogi z kapustą i grzybami oraz mój ulubiony barszcz czerwony z uszkami! =)
    marlenka012@buziaczek.pl

  • Odpowiedz
    Cassidy
    28 listopada 2012 o 16:08

    Ryba po grecku! Chociaż barszcz z uszkami niewiele mniej 🙂
    cassidy.vinci@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 16:09

    Barszcz produkcji mamusinej i uszka własnej 🙂 jocz@poczta.onet.pl

  • Odpowiedz
    asia:)
    28 listopada 2012 o 16:10

    Mam swoje trzy typu: pierogi z kapustą i grzybami robione przez moją ciocię, kruche ciastka, które babcia robi tylko na święta oraz kapusta z grochem robiona przez moją mamę.
    asia1905@vp.pl

  • Odpowiedz
    czekolaadowaaa
    28 listopada 2012 o 16:13

    barszczyk z uszkami i łazanki z makiem i rodzynkami 🙂
    julka28@onet.eu

  • Odpowiedz
    Kaś
    28 listopada 2012 o 16:14

    pierogi z kapustą u grzybami – zjadane niemal w ilościach hurtowych 🙂
    bakeandtaste@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 16:20

    Odkąd pamiętam, zawsze uwielbiałam kapustę z grochem i olejem lnianym przyrządzaną przez moją babcię. Nic tak nie przypomina mi ciepłych i rodzinnych świąt jak zapach i smak tej potrawy 🙂
    anna.moszkowicz@tlen.pl

  • Odpowiedz
    Feta
    28 listopada 2012 o 16:21

    również pierogi z kapustą i grzybami- u nas święta to jedyna okazja w roku, aby ulepić pierogi. Po roku czekania nigdy nie ma się ich dość;)
    ola_wie@op.pl

  • Odpowiedz
    aleglodomorek
    28 listopada 2012 o 16:23

    Kapusta z grzybkami od mojej babci! aleglodomorek@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 16:27

    barszcz szary 🙂 czyli barszcz biały ( z zakwasu) robiony na wywarze z grzybów z uszkami 🙂 pycha!! czekam na to cały rok
    slodkiepychotki@gmail.com

  • Odpowiedz
    Magda bez
    28 listopada 2012 o 16:27

    Mocno ciemno czerwony barszcz mojej Mamy,a w nim uszka z mięsem własnej roboty.Barszczyk musi oczywiście piec odrobinę w gardle i wywoływać wielki uśmiech na mej twarzy. 🙂

    9.flake01@gmail.com

  • Odpowiedz
    MissAnifares
    28 listopada 2012 o 16:28

    Kutia, którą zrobi mój tato 🙂
    anifares@poczta.fm

  • Odpowiedz
    Arnika
    28 listopada 2012 o 16:34

    Grzybowiki mojej Mamy. Są to pierożki z drożdżowego ciasta z farszem z suszonych borowików, smażone w głębokim tłuszczu. Nie wyobrażam sobie bez nich wigilii! dan155@o2.pl

  • Odpowiedz
    Kasia
    28 listopada 2012 o 16:36

    Pierogi z kapusta i grzybami…
    kasia_b10@interia.eu

  • Odpowiedz
    Aneta Wojciechowska
    28 listopada 2012 o 16:40

    najbardziej lubię barszcz z uszkami. albo nie, paszteciki z kapustą i grzybami! obie te potrawy niezmiennie królują na moim świątecznym podium 🙂

    aneecia94@vp.pl

  • Odpowiedz
    Aneta
    28 listopada 2012 o 16:43

    Moją ulubioną potrawa wigilijną są zdecydowanie pierogi z kapustą i grzybami mojej mamy. Ale koniecznie podpieczone na patelni;)
    aneta_patora@10g.pl

  • Odpowiedz
    Justyna Świetlicka
    28 listopada 2012 o 16:48

    Paszteciki z czerwonym barszczem 🙂

    justynaswietlicka29@gmail.com

  • Odpowiedz
    Magdalena M
    28 listopada 2012 o 16:53

    Nie mogę się zdecydować, ale chyba śledzik ;p
    89madalena@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 16:53

    zupka rybna. mniam mniam 🙂

    pszczola.ja@gmail.com

  • Odpowiedz
    lekki brzusio
    28 listopada 2012 o 16:56

    zdecydowanie pierogi z kapustą i grzybami

    lekkibrzusio@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anna Szczygieł
    28 listopada 2012 o 17:07

    Grzybowa z lanymi kluseczkami 😉

  • Odpowiedz
    Kathy
    28 listopada 2012 o 17:08

    makówki taty 🙂

    Kat13@interia.eu

  • Odpowiedz
    Paulina M
    28 listopada 2012 o 17:09

    a ja najbardziej lubię pierniki, które co roku piekę razem z mamą. Ich zapach roznosi się po całym domu 😉

    michalska.paulina@interia.pl

  • Odpowiedz
    misia721
    28 listopada 2012 o 17:09

    Zawsze z utęsknieniem czekam na pierogi z kapustą i grzybami mojej babci!

    milenam721@gmail.com

  • Odpowiedz
    kate
    28 listopada 2012 o 17:13

    krokiety z kapustą i grzybami mojej babci, smażone na autentycznej płycie na starym piecu.. Jedzone na jedynej w moim życiu wspólnie spędzonej rodzinnej wigilii . Bo to atmosfera nadaje smak potrawom, to wspomnienia tworzą smak.. 🙂
    pozdrawiam
    petite.kate@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 17:18

    Kluski z makiem i reszta wszystkiego, co słodkie, z piernikiem i pierniczkami na czele!
    ingratusss@gmail.com

  • Odpowiedz
    Mezurrka
    28 listopada 2012 o 17:19

    pierogi z kapustą i grzybami oraz karp, który smakuje mi tylko raz w roku:D
    nika32@onet.eu

  • Odpowiedz
    agata
    28 listopada 2012 o 17:25

    zdecydowanie nieodwołalnie i bezkompromisowo wygrywa karp : ) może dlatego, że jem go raz w roku, może dlatego, że bardzo mi smakuje, a może jeszcze z innego powodu. : )
    agatanastulak@gmail.com

  • Odpowiedz
    Justyna
    28 listopada 2012 o 17:31

    Barszcz z uszkami, przebije wszystkie inne dania 🙂
    slaba.j@wp.pl

  • Odpowiedz
    DD
    28 listopada 2012 o 17:42

    Od zeszłego roku to ryba po grecku ale bez ryby. Wersja wege- z kotletami sojowymi usmażonymi w jajku i mące:) Pyszna!

    DD
    dagus90@o2.pl

  • Odpowiedz
    Ashtray
    28 listopada 2012 o 17:54

    Barszcz z uszkami mojej mamy. Nigdy nie smakuje tak magicznie, jak w Wigilię. 🙂
    mp63@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 17:54

    Śledź pod pierzynką!:)
    kabo.9012@gmail.com

  • Odpowiedz
    Pola
    28 listopada 2012 o 17:59

    zdecydowanie pierogi z kapustą i grzybami mojej babci, kontrolowane pod względem smaku przez moją mamę i zmniejszające się pod względem ilości już zaraz po produkcji przeze mnie 🙂

    polastarczynska@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 18:09

    Postny bigos z grzybami i suszonymi śliwkami. Poezja!
    mauryca7@wp.pl

  • Odpowiedz
    cupcake
    28 listopada 2012 o 18:19

    chrupiące krokiety z ciągnącym się serem :).
    cupcakex11@gmail.com

  • Odpowiedz
    paulamaja
    28 listopada 2012 o 18:21

    Oczywiście sernik nie ma sobie równych.
    paulamakol@wp.pl

  • Odpowiedz
    Patrycja
    28 listopada 2012 o 18:22

    groch z kapustą! nie wiem dlaczego, ale smakuje mi przeogromnie tylko i wyłącznie podczas Wigilii!
    ptija88@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 18:27

    makiełki 🙂
    bielen.marta@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 18:38

    makóweczki śląskie! chociaż od dwóch lat ciężko płace za każdą łyżkę łapczywie wciągniętą:)

    hableeha@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 18:41

    dwa lata temu u znajomych jadłam po raz pierwszy domowe kluski z makiem! Od tamtej chwili ta potrawa jest moją ulubioną i na święta nie może jej zabraknąć;)
    Pozdrawiam
    Majka
    majkap19@wp.pl

  • Odpowiedz
    dezemka
    28 listopada 2012 o 18:45

    moja ulubiona potrawa to zdecydowanie karp 😀
    mail : dezemka@gmail.com

    PS: Gratuluje!!!

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 18:52

    Barszczyk czerwony z uszkami. Tego dnia ma on dla mnie nieziemski smak 😉
    monis767@wp.pl

  • Odpowiedz
    Nadia Wójcik
    28 listopada 2012 o 18:55

    Moją ulubioną potrawą wigilijną są makówki;)
    n.wojcik18@gmail.com

  • Odpowiedz
    Katarzyna
    28 listopada 2012 o 18:56

    ze słonych czerwony barszczyk z uszkami a na słodko kluski z makiem mmmmm…. katarzyna@janiszewska.com

  • Odpowiedz
    teaspoon.lady
    28 listopada 2012 o 18:57

    Sałatka śledziowa z ziemniakami 🙂

    kalvai.agata@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 18:59

    łosoś z cytrynką 🙂
    nikt w rodzinie nie przepada za karpiem o smaku i zapachu mułu…:)), dlatego jak święta to rybka! a jak rybka to pyszniutki łosoś!

    malgo.kudla@gmail.com

    pozdrawiam!

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 19:06

    Odkąd pamiętam – w Wigilę jem tylko jedno danie – filet z dorsza w sosie śmietanowo-grzybowym.

    Mój mail to m_mackowska@wp.pl
    Pozdrawiam serdecznie

  • Odpowiedz
    Ihasia
    28 listopada 2012 o 19:07

    Paszteciki z kapustą i grzybami! Zawsze zjadam całą tonę i nie mam w żołądku miejsca na nic innego 😉
    ihasai89@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 19:07

    oczywiście śledź pod pierzynką!

    enema@onet.pl

  • Odpowiedz
    Ann
    28 listopada 2012 o 19:20

    Może to dziwnie zabrzmi… Bo ja jestem takim wigilijnym niejadkiem. Większość potraw, co mówię z żalem nie lubię. Może kiedyś znajdę takie potrawy, które polubię. Może w tej książce? No i najbardziej z wigilijnej kolacji lubię grzanki z weka do grzybowej( bez grzybowej)- naprawdę kocham ten smak, ale tylko w ten jeden dzień :). No i oczywiście ciasta pieczone przez babcię.

    annowablog@gmail.com

  • Odpowiedz
    pasjonatka
    28 listopada 2012 o 19:30

    w tamtym roku hitem okazal sie piernik 😉 ale pierogi mojej babci… chyba nie da sie zdecydowac ;p

    iza_sc@vp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 19:51

    Nie będę orginalna- pierogi z mąki pełnoziarnistej z duuuuużą ilością farszu (oczywiście kapusty z grzybami)!
    sylwia.bartkowiak@op.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 20:12

    babciny barszczyk z grzybami 🙂 na drugim miejscu dałabym kutie 😉
    kprzybylo@op.pl

  • Odpowiedz
    Magda
    28 listopada 2012 o 20:13

    czerwony barszczyk z uszkami! :))

    pannamadzia@gmail.com

  • Odpowiedz
    Inspirowane Smakiem
    28 listopada 2012 o 20:22

    Uszka, bez barszczu, same. Mogę zjadac tonami. 🙂

  • Odpowiedz
    julia
    28 listopada 2012 o 20:22

    orkiszowe kluski z makiem,miodem i bakaliami.

    mail: glasse.julia@gmail.com

  • Odpowiedz
    pees
    28 listopada 2012 o 20:42

    moja ulubiona?:D
    krokiety! w panierce z otrębami:) a w środku grzyby i kapusta kiszona:)

  • Odpowiedz
    olka
    28 listopada 2012 o 20:44

    paszteciki z pieczarkami i barszcz mojej szwagierki
    mail:juriel1@wp.pl

  • Odpowiedz
    aanneke
    28 listopada 2012 o 22:11

    Kwaśny barszcz czerwony robiony na wyjątkowym zakwasie mojej mamy! 😀

    pawliczek.agata@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 22:31

    a u mnie troszkę inaczej – ulubiona potrawa wigilijna to barszcz z uszkami, ale.. biały 🙂 mogłabym go jeść cały wieczór pomijając każdą inną potrawę 🙂

    melmankax@gmail.com

  • Odpowiedz
    Lina
    28 listopada 2012 o 23:08

    Jeśli kompot z suszu nazwiemy potrawą, to mój niezłomny faworyt.
    Pity tylko raz roku, w ilości zawsze przyprawiającej o ból brzucha.

    mrowka_faronka@o2.pl

  • Odpowiedz
    matka.polka27
    28 listopada 2012 o 23:17

    zdecydowanie nie jestem fanem potraw wigilijnych, bo ryby, bo ości, ale zdecydowanym mistrzem, który zawsze pojawia się jako główne danie na moim talerzu są krokiety z grzybami i kapustą popijane czerwonym barszczem!!!

    matka.polka27@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    28 listopada 2012 o 23:45

    Dla mnie pulpa – bardzo długo rozgotowywany (do rozpadnięcia się na "mus") domowy susz owocowy przyprawiony goździkami. Jadany m.in. w Trójwsi w Beskidach.
    KiniaJade@gmail.com

  • Odpowiedz
    teenager ;)
    29 listopada 2012 o 04:14

    Moja ulubiona potrawa wigilijna to zdecydowanie gołąbki babci – kocham je , i zawsze dostaję od niej cały garnuszek świątecznych gołąbków (z kaszą gryczaną , grzybami ) ,który potem uzupełniam o kolejne gołąbki <3
    inne potrawy wigilijne też są pyszne ,ale gołąbki babuni najlepsze ;D
    daria96_96@o2.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 05:43

    Moją najlepsiejszą potrawą wigilijną są Krokiety 🙂
    mmonia164@gmail.com

  • Odpowiedz
    Małgosia Markowska
    29 listopada 2012 o 08:19

    sernik i pierniczki 🙂
    gosiamarko92@gmail.com

  • Odpowiedz
    Monika
    29 listopada 2012 o 08:20

    Żurek z grzybami <3
    monia.n93@gmail.com

  • Odpowiedz
    Dominika Kr
    29 listopada 2012 o 08:23

    Barszczyk z uszkami domini87@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 08:45

    A ja najbardziej lubię kompot z suszu 🙂

    Marta: albina@wp.pl

  • Odpowiedz
    domino
    29 listopada 2012 o 09:52

    Pierogi z kapustą i grzybami, najlepiej odsmażane! 🙂
    Pozdrawiam ciepło!

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 09:56

    jak karpia nie lubię bo dla mnie specyficznie śmierdzi! tak w wigilie sobie nie wyobrażam aby mogło go zabraknąć!!
    karp robiony przez moją mamę jest cudowny i niepowtarzalny!! ten smak jednak jest tylko raz w roku! 🙂

    krakowiankawbieszczadach@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anna Wolsztyńska
    29 listopada 2012 o 10:59

    barszcz zabielany z grzybami. Potrawa, którą jemy tylko i wyłącznie w Boże Narodzenie. Tego smaku nic nie jest w stanie zastąpić.
    annawolsztynska@op.pl

  • Odpowiedz
    Fuscila
    29 listopada 2012 o 12:45

    Juz czwarte pokolenie w mojej rodzinie nie wyobraża sobie Wigilii bez "granatów" ( tak nazwały ta potrawę moje dzieci, a teraz wnuki ją przyswoiły), którymi sa klopsiki grzybowe smażone na masełku!
    fusilla@gazeta.pl

  • Odpowiedz
    Scoto
    29 listopada 2012 o 12:47

    Chyba najbardziej lubię rosół z karpia. 🙂

    d_szmajser@wp.pl

  • Odpowiedz
    Ola Kucharska
    29 listopada 2012 o 14:20

    Ja najbardziej lubię śledzie pod pierzynką 🙂

    kucharska.aleksandra@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 14:30

    Czerwony, pachnący, ciepły, aromatyczny, idealny w każdym calu…barszczyk 🙂
    Madzia.lena93@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 18:37

    pierogi 😉

    rastaania@gmail.com

  • Odpowiedz
    Paulina
    29 listopada 2012 o 18:41

    Zdecydowanie czerwony barszcz z uszkami. 🙂

    paulina.cieslak91@gmail.com

  • Odpowiedz
    igis
    29 listopada 2012 o 18:42

    Pierogi mojej mamy- bardzo pikantne ruskie oraz z kapusta i grzybami zapijane żurkiem grzybowym:)))
    igis@gazeta.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 19:02

    od zawsze moim ulubionym wigilijnym "daniem" … opłatek (ten podjadany oczywiście);). Jeżeli jednak chodzi o tradycyjne potrawy to zdecydowanie barszcz, koniecznie z uszkami.
    zuzanna.goetz@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 19:30

    kapusta z grochem
    ania-tulacz@wp.pl
    😉

  • Odpowiedz
    better-choice
    29 listopada 2012 o 20:08

    najbardziej lubię pierogi z kapustą i grzybkami <3
    zdrowie.przez.kuchnie@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 20:28

    No jasne, że barszcz z uszkami. Jest bezkonkurencyjny <3

    kleasiw@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 20:47

    Najbardziej lubię pierogi z kapustą i grzybami:)

    a_nadia@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 20:49

    Krokiety z grzybami mojej babci <3

    happysia@wp.pl

  • Odpowiedz
    qwert123
    29 listopada 2012 o 20:49

    zawsze czekam przede wszystkim na zjedzenie makowca i popcie go pysznym kompotem ze suszu:) mmmm!

    krupcia526@poczta.fm

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 21:36

    jeśli chodzi o potrawy wigilijne to ubóstwiam wręcz zupę z kapusty z suszonymi grzybami leśnymi, mniam! 🙂

    sims_obcasik@autograf.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 22:38

    Makówki…są raz do roku i już wręcz nie mogę się ich doczekać…jeszcze tylko parę tygodni 🙂

    aivi88@tlen.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 23:31

    zdecydowanie pierogi z kapustą i grzybami

    ps1@.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    29 listopada 2012 o 23:32

    miało być ps1@vp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    30 listopada 2012 o 09:40

    Pierogi z kapustą i grzybami mojej babci.
    j.sygna@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    30 listopada 2012 o 13:31

    Pierogi z kapustą i grzybami 🙂 po prostu mniam mniam 🙂
    sylwia.sowinska@o2.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    30 listopada 2012 o 13:41

    Ryba po Grecku zrobiona przez moją mamę 🙂 ewis0@op.pl

  • Odpowiedz
    Kasieńka
    30 listopada 2012 o 16:58

    Czerwony barszczyk, pierogi z kapustą i grzybami i rybki – dużo rybek 🙂

  • Odpowiedz
    malamalinka
    30 listopada 2012 o 16:59

    Uszka!
    zuzannamalina@gmail.com

  • Odpowiedz
    nata
    30 listopada 2012 o 17:01

    Sandacz smażony przez mojego tatę – u nas nie ma karpia 😉 Oraz sałatka śledziowo-buraczana mniammm, polecam! nata.sikora@gmail.com

  • Odpowiedz
    Marrgo
    30 listopada 2012 o 17:15

    śledzik w śmietanie z ziemniakami… uwielbiam gorące ziemniaki polane zimnym sosem od śledzi…
    margo-lcia1@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    30 listopada 2012 o 17:44

    śledź zmielony z jabłkami i cebulą z dodatkiem sosu śmietanowego 🙂 aksozja@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    30 listopada 2012 o 18:11

    Pierogi 🙂
    angelika19000@wp.pl

  • Odpowiedz
    Paula Rogóż
    30 listopada 2012 o 20:04

    Makaron z makiem !
    nutinka112@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    30 listopada 2012 o 21:03

    Pieroooooogi ! omnonomnomnom <3

    nataliakmieciak@wp.pl

  • Odpowiedz
    Magda
    30 listopada 2012 o 21:41

    Kapusta z fasolą to coś co uwielbiam 🙂
    mhadrys@o2.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    30 listopada 2012 o 22:19

    zupa grzybowa i pierogi z kapustą i grzybami <3

    szpaczek13@buziaczek.pl

  • Odpowiedz
    Szymon
    1 grudnia 2012 o 06:34

    Makiełki

    szymus8@gmail.com

  • Odpowiedz
    Ola
    1 grudnia 2012 o 08:43

    Najlepszą potrawą wigilijną jest niepowtarzalna zupa grzybowa mojego taty, oraz karp przygotowany przez teściową 🙂
    olusia23@poczta.onet.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    1 grudnia 2012 o 13:02

    Tradycyjny barszcz z uszkami, który co roku przyrządza moja babcia.
    Często w domu robimy uszka z barszczykiem razem z mamą, ale jednak smak dzieciństwa zawsze będzie mi towarzyszył. Uwielbiam poznawać nowe smaki, potrawy. Ale mam straszny właśnie sentyment do babcinego barszczyku z uszkami. 🙂
    lighttouch@wp.pl

  • Odpowiedz
    Iwka
    1 grudnia 2012 o 17:32

    Uwielbiam kompot z suszu. Pyszny
    hadrysiowa@o2.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    1 grudnia 2012 o 20:30

    Oczywiście krokiety z grzybami mojej babci:) :!!!!!

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    1 grudnia 2012 o 20:33

    Pierogi z grzybami i kapustą, mojej mamy!!!!!
    pati21-01@o2.pl

  • Odpowiedz
    cherry
    2 grudnia 2012 o 14:55

    Pierogi z suszoną śliwką! 🙂
    almjarosz@gmail.com

  • Odpowiedz
    Ula
    2 grudnia 2012 o 19:51

    BIGOS NA WINIE. MMM
    ula.grzechula@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 19:53

    niepowtarzalna kapusta z grochem mojej mamy :)esz@autograf.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 19:57

    moje ulubione pierogi z kapusta i grzybami polane olejem lnianym:)w tym roku swieta u tesciowej, wiec oleju nie bedzie, ale za to dietetyczniej 😉
    sylwiaaaa1210@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 19:59

    barszcz czerwony z uszkami : ) tylko w święta tak smakują

    aguporebska@gmail.com

  • Odpowiedz
    darkaa
    2 grudnia 2012 o 20:01

    ha..kompot kompot i jeszcze raz kompot z suszu, nikt nie pije tylko ja 🙂 pamiętam jak byłam mała, jak ja tego nie cierpiałam, a teraz sama wymyślam jego wariacje. wiem, średnio to potrawą można nazwać, ale jest zawsze na stole w wigilijny wieczór, więc go zgłaszam. darkaa@o2.pl

  • Odpowiedz
    martynizm
    2 grudnia 2012 o 20:01

    Zupa owocowa plus karp to dania wyśmienite 🙂

    martynabanasiak@gmail.com

  • Odpowiedz
    Aneta
    2 grudnia 2012 o 20:05

    pierogi z kapustą i grzybami oraz kluski z makiem 🙂 wlodarczyk.aneta@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 20:08

    Chyba jednak karpik;)

    ankakas@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 20:09

    pierogi z kapustą i przepysznymi grzybami:)
    natka0391@interia.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 20:12

    pierogi z kapustą i grzybami 🙂
    katarzyna_zabka@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 20:13

    Kutia…

    margot@sns.pl

  • Odpowiedz
    Sonn.
    2 grudnia 2012 o 20:21

    makówki 🙂 może i mało dietetycznie, ale uwielbiam 🙂
    sonny4991@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 20:30

    Mam ogromny problem z wyborem między zupą grzybową produkcji mojej mamy, a rybą po grecku robioną przez moją babcię. Obie potrawy są przepyszne, ale chyba jednak wybiorę zupę 😉
    igla14@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 20:37

    Pieczone pierogi z kapustą i grzybami 🙂
    do_karoli@wp.pl

  • Odpowiedz
    Ola
    2 grudnia 2012 o 20:44

    nie barszcz z uszkami, a USZKA z barszczem. Cała miska pysznych uszek z domieszką czerwonego barszczu i późniejsze wyjadanie tych niedobitków, które zostały w misce… 😉

    aleks.bell@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 20:46

    barszcz z uszkami- na samą myśl leci mi ślinka 🙂
    lion87@wp.pl

  • Odpowiedz
    kasia_w
    2 grudnia 2012 o 21:03

    grzybowa az ciemna od grzybow…a no i kompot z suszu:)katarzyna.wojcik1988@gmail.com

  • Odpowiedz
    Paula
    2 grudnia 2012 o 21:49

    karpik pod każdą postacią 🙂 paulina-malinowska-1990@tlen.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 21:54

    Kapusta z łazankami. Mniam. 🙂

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 21:56

    Kapusta z łazankami. Mniam. 🙂
    fr.adrianna@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    2 grudnia 2012 o 22:04

    barszcz z uszkami ! 🙂
    justynka.sokol@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 08:43

    pierogi z kapustą i grzybami! mniammm 🙂

    k.zegarowska@gmail.com

  • Odpowiedz
    Jaśmina Burzyńska
    3 grudnia 2012 o 08:47

    W moim wypadku są to kapelusze grzybów, na których wcześniej była gotowana zupa grzybowa, wysuszone, obtoczone w mące z cukrem i pieprzem i smażone na patelni aż się zrumienią. Zawsze są u nas na stole wigilijnym 🙂

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 09:46

    zdecydowanie karp obtoczony w mące i smażony tuz przed kolacją! mniam!
    agata.bastrzyk@wp.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 11:54

    Grzybowa z grzybkami zebranymi przez całą rodzinę!
    wojciech_kuznik@op.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 17:31

    Kutia, zdecydowanie. Słodziutka, pełna maku i pachnących bakalii kutia 🙂
    ewciaaaa93@wp.pl

  • Odpowiedz
    basjula
    3 grudnia 2012 o 18:13

    Pierogi z kapustą i grzybami;)
    basjula@gmail.com

  • Odpowiedz
    Kasia Cukier
    3 grudnia 2012 o 20:30

    Ryba po grecku zdecydowanie 🙂
    kasia_cukier@interia.eu

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 20:31

    the one and only: śledzik pod pierzynką :)))
    k.laskawiec@hotmail.nl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 20:33

    grzybowa!

    pawpaweu@gmail.com

  • Odpowiedz
    Klaudia Sroczyńska
    3 grudnia 2012 o 20:34

    uwielbiam grzybówki. to pierożki z ciasta drożdżowego zapiekane w starodawnym piecu pełne grzybów 🙂

  • Odpowiedz
    Aleksandra Wrzesień
    3 grudnia 2012 o 20:35

    karp faszerowany warzywami, zapiekany w połączeniu z cytrusami (cytryna i pomarańcza)
    wrzesien.aleksandra@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 20:35

    pierogi z kapustą i grzybami 🙂
    emill1@op.pl

  • Odpowiedz
    Małgorzata Olesik
    3 grudnia 2012 o 20:36

    makówki:) m.olesik@gmail.com

  • Odpowiedz
    soulstorm-everywhere
    3 grudnia 2012 o 20:38

    makaron, bo raz w roku moja Mama go robi ręcznie i jest to najsmaczniejsza rzecz jaką wtedy jem, i cały rok na to czekam

    soulstromee@gmail.com

  • Odpowiedz
    Monika
    3 grudnia 2012 o 20:38

    oczywiście, że pierogi!
    szewczyk.monikaa@gmail.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 20:40

    pierogi z kapusta i grzybkami
    magda.uss@interia.eu

  • Odpowiedz
    krewetka
    3 grudnia 2012 o 20:41

    najbardziej dietetyczne OPŁATEK 😉

    pedoka@op.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 20:45

    Zupa migdałowa mojej Mamy:)
    baska_koziel@poczta.onet.pl

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 20:46

    Zupa grzybowa z makaronem własnej roboty 🙂
    madzialena90@wp.pl

  • Odpowiedz
    nechebet
    3 grudnia 2012 o 20:51

    Malutkie uszka z grzybami o delikatnym, cienkim cieście

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    3 grudnia 2012 o 21:28

    barszcz z uszkami, tylko takimi bez grzybów, bo grzybów nie lubię 😉

    k.galazka1@gmail.com

  • Odpowiedz
    carm_en
    3 grudnia 2012 o 22:34

    ryba po grecku zdecydowanie !

    carmenpaula2@gmail.com

  • Napisz komentarz