Dopiero wczoraj uświadomiłam sobie, że wieki nie jadłam gruszek. A tu proszę, akurat pyszne dojrzałe mówią do mnie z półki sklepowej.. Tak więc kupiłam, dwie spałaszowałam od razu, a jedna poczekała na poranny koktajl.
Koktajl gruszkowo szpinakowy z charakterem
Drukuj przepisSkładniki
- 1/3 kubka świeżego szpinaku
- 1 dojrzała gruszka
- 200 ml mleka (użyłam sojowego)
- 3 kostki lodu
- 1 duży banan
- 2 łyżki soku z cytryny
- kilka listków mięty
Przgotowanie
1
Banana i gruszkę obieramy ze skóry, kroimy na drobniejsze kawałki i wrzucamy do wysokiego naczynia.
2
Następnie dodajemy liście szpinaku oraz mięty.
3
Całość zalewamy mlekiem (można też użyć jogurtu lub maślanki), dodajemy sok z cytryny i kostki lodu po czym blenderujemy dokładnie kilka minut, tak aby szpinak był dobrze zmiksowany.
7 komentarzy
kuchenny bałagan
28 czerwca 2012 o 06:39hmm, to może bardzo ciekawie smakować 🙂
Paula
28 czerwca 2012 o 13:50fajny pomysł 😀
JAGA
28 czerwca 2012 o 15:44mamma mia, tworzysz takie cuda że żałuję że nie jesteś moją siostrą 😀 wygląda super!
Neddle
28 czerwca 2012 o 15:49o mniam! ciekawa jestem jak smakuje gruszka ze szpinakiem. wiem tylko że z ogórkiem świezym nie za bardzo mi posmakowała, chociaz to dawno było.. może mi sie smaczki pozmieniały ? ;D w kazdym badź razie trzeb a bedzie wymiksowac ;D
rainbows
30 czerwca 2012 o 12:11całkowicie się zgadzam,że blender to super sprawa.
Ja właśnie przed chwilą zrobiłam krem brokułowy 🙂
Monika
23 lipca 2012 o 09:10gruszka i szpinak to cudowne połączenie, uwielbiam je :).
Magda
25 listopada 2013 o 16:50Pychotka 🙂