Bez kategorii

Wpadła gruszka do brzuszka

Dopiero wczoraj uświadomiłam sobie, że wieki nie jadłam gruszek. A tu proszę, akurat pyszne dojrzałe mówią do mnie z półki sklepowej.. Tak więc kupiłam, dwie spałaszowałam od razu, a jedna poczekała na poranny koktajl.

Koktajl gruszkowo szpinakowy z charakterem

Drukuj przepis
Porcje: Na 2 szklanki koktajlu 

Składniki

  • 1/3 kubka świeżego szpinaku
  • 1 dojrzała gruszka
  • 200 ml mleka (użyłam sojowego)
  • 3 kostki lodu
  • 1 duży banan
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • kilka listków mięty

Przgotowanie

1

Banana i gruszkę obieramy ze skóry, kroimy na drobniejsze kawałki i wrzucamy do wysokiego naczynia.

2

Następnie dodajemy liście szpinaku oraz mięty.

3

Całość zalewamy mlekiem (można też użyć jogurtu lub maślanki), dodajemy sok z cytryny i kostki lodu po czym blenderujemy dokładnie kilka minut, tak aby szpinak był dobrze zmiksowany.

Stanowczo nie mogę żyć bez blendera..

A ha! Muszę się pochwalić, że od soboty codziennie chodzę na basen i ćwiczę 30 minut w wodzie i 20 przy basenie, jestem z siebie bardzo dumna że się zmobilizowałam i mam nadzieje, że się nie zniechęcę, chociaż na razie wszystko okrutnie mnie boli 🙂

Może Ci się spodobać również

7 komentarzy

  • Odpowiedz
    kuchenny bałagan
    28 czerwca 2012 o 06:39

    hmm, to może bardzo ciekawie smakować 🙂

  • Odpowiedz
    Paula
    28 czerwca 2012 o 13:50

    fajny pomysł 😀

  • Odpowiedz
    JAGA
    28 czerwca 2012 o 15:44

    mamma mia, tworzysz takie cuda że żałuję że nie jesteś moją siostrą 😀 wygląda super!

  • Odpowiedz
    Neddle
    28 czerwca 2012 o 15:49

    o mniam! ciekawa jestem jak smakuje gruszka ze szpinakiem. wiem tylko że z ogórkiem świezym nie za bardzo mi posmakowała, chociaz to dawno było.. może mi sie smaczki pozmieniały ? ;D w kazdym badź razie trzeb a bedzie wymiksowac ;D

  • Odpowiedz
    rainbows
    30 czerwca 2012 o 12:11

    całkowicie się zgadzam,że blender to super sprawa.
    Ja właśnie przed chwilą zrobiłam krem brokułowy 🙂

  • Odpowiedz
    Monika
    23 lipca 2012 o 09:10

    gruszka i szpinak to cudowne połączenie, uwielbiam je :).

  • Odpowiedz
    Magda
    25 listopada 2013 o 16:50

    Pychotka 🙂

  • Napisz komentarz